De keratinebehandeling is een behandeling waarbij keratine, een stof wat van nature in uw haar en nagels voorkomt, in en om het haar wordt aangebracht. Er zijn verschillende keratinebehandelingen en in de praktijk wordt er gebruik gemaakt van de Braziliaanse keratine.

 

De behandeling bestaat uit 2x wassen van het haar met een zuiverende shampoo, droogföhnen, aanbrengen van de keratine, droogföhnen en straightenen. U moet het hierna drie dagen niet wassen.

 

Er kan gekozen worden uit:

  • de voedende 'Gold' behandeling zonder formaline, wat uw haar niet gladtrekt, maar wel gezonder maakt.
  • de keratine behandeling met 8% formaline. Voor wanneer u tijdelijk van een golf, slag, pluis af wilt en gezonder uitziend haar wilt.
  • appel of banaan infused met een laag formaline gehalte.

Beide behandelingen hebben een werking tot wel 4 maanden. Dit is een maximale indicatie tijd, wanneer er meerdere keren een keratinebehandeling is ondergaan. Keratinebehandelingen zijn opbouwend, dus bij meerdere keren ziet het haar er gezonder uit. Ook verschilt het effect per haarsoort. Na een maand is het haar weer terug naar de originele vorm, maar er is nog een keratine laag aanwezig.

 

Let op!: Een keratinebehandeling is GEEN wondermiddel en het is niet om uw haar pluisvrij of recht te trekken. Het is geen permanente straightening behandeling. Een keratinebehandeling is om uw haar gezonder te maken en gemakkelijk hanteerbaar. Het sluik effect is een bijkomend gevolg van het fixeren van de keratine met een stijltang.

U hoort zelf uw haar te verzorgen met een shampoo zonder zwavels (sulfides) of zouten (natriumchlorides). Het liefst een speciale keratineshampoo, wat keratine op uw eigen haar achterlaat en sowieso geen stoffen bevat die de keratine van het haar afstript. Tangen met een stijltang of föhnen na het wassen is het beste, omdat warmte de keratine activeert en fixeert om uw haar.

 

De prijs van een behandeling wordt bepaald aan de hand van de lengte van uw haar.

 

Standaard prijzen:

  • Kort kapsel/bob/ boven de schouders €50,-
  • Op de schouders/schouderbladen/middellang €75,-
  • Lang haar/ op de middel €100

 

Heeft u kroes of krullend haar? U moet zelf sowieso 3 dagen na de behandeling een dagelijkse nazorg routine hanteren van föhnen en straightenen. De kroes of krul verdwijnt niet op de lange termijn, maar uw haar wordt gemakkelijker te hanteren. Dus bij bijvoorbeeld het dagelijks straightenen moet u ipv. tien keer tangen misschien maar 5 keer langs uw haar.